אני אריק, הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. האמת שבזמן שהקורונה הביאה תהפוכות שליליות על אנשים, אצלי דווקא היא באה לטובה. בגלל שהייתי נעול בבית בסגרים, בלי יכולת לצאת, והיה מאוד משעמם, היה לי זמן ובשלות לעשות מה שתמיד רציתי ולא היה לי אומץ אפילו להתחיל – לבנות מודלים ברמה באמת גבוהה כמו שאני רואה בפרסומות ולרנדר אותם.
מגיל קטן חלמתי לעשות את זה, כולם אמרו לי שזה מתאים לי, אבל לא היה לי כוח מנטלי ונפשי ללמוד ולהעמיק. בזכות הזמן הפנוי שהקורונה הביאה מסגר לסגר, למדתי כל שיעור יוטיוב שיכולתי אודות סקצ'אפ, משם המשכתי לרנדר בלומיון והיום, מי היה מאמין – יש לי עסק משלי של בניית מודלים תלת מימד בסקצ'אפ ורינדור סופי בלומיון.
ישבנו לשיחה עם אריק כדי להבין למה הוא בחר להשתמש דווקא בסקצ'אפ, ולשמוע כיצד הוא נעזר בתוכנה כדי לשפר את תהליך העבודה.
כמה זמן אתה משתמש בסקצ'אפ?
כ-8 שנים.
"המהירות שהתחלתי לשלוט בתוכנה הייתה מטורפת, תוך שבוע כבר הייתי בונה מודלים ברמה גבוהה, וכך התחיל הרומן ביני לבין סקצ'אפ שנמשך עד היום."
למה בחרת דווקא בסקצ'אפ?
אז זהו, לא בחרתי בסקצ'אפ, סקצ'אפ בחרה אותי! באמת! הכל התחיל בצבא, הייתי בטירונות וישבתי בשמירה עם עוד חייל שאמר שהוא רוצה ללמוד אדריכלות אחרי הצבא, התחלתי לצייר על החול בתים שאני רוצה לתכנן, והוא אמר לי שיש תוכנה בשם סקצ'אפ, שהיא חינמית (אז התוכנה הייתה בחינם) ואני יכול בכלום זמן להרים מודל תלת מימד מפורט של כל רעיון שיש לי בראש! הייתי בהלם! איך שחזרתי בסופ"ש הביתה מיד הורדתי אותה למחשב והתחלתי לשחק בה, אבל לצערי לא הסתדרתי – לא ידעתי מזה קנה מידה, הכל יצא עקום ומוגזם (לדוגמא: גובה תקרת הסלון הייתה 18 מטר…) פשוט סגרתי את התוכנה והחלטתי שזה לא בשבילי, שלא אשתמש בה יותר.
הזמן עבר, 4 שנים, והגעתי להיות סטודנט במכללה למנהל, שם, בין היתר, לימדו סקצ'אפ ככלי מהיר ונוח לעבודה ולמידול. מאחר והיה לי זיכרון רע, אז פיתחתי אנטי לתוכנה. לא הסכמתי להשתמש בה, אבל לא הייתה לי ברירה, יום אחד נאלצתי לפתוח ו"להתמודד" איתה, המהירות שהתחלתי לשלוט בתוכנה הייתה מטורפת, תוך שבוע כבר הייתי בונה מודלים ברמה גבוהה, וכך התחיל הרומן ביני לבין סקצ'אפ שנמשך עד היום.
ספר לנו קצת על הפרויקטים בהם אתה עוסק בימים אלו
התחלתי בקטן, הייתי בונה מודלים תלת מימד של חדרי שירותים ומקלחות לאנשים שרצו שיפוצים, או סתם להחליף חלונות. לאט לאט פנו אליי אנשים לפרויקטים גדולים יותר – מטבח חדש שביקשו שאבנה כדי לראות איך זה ייראה בעתיד, וילות שקיבלו היתר בניה, בניינים, מוסכים, מתנ"סים ציבוריים ולאחרונה גם הגיעו לקוחות מעבר לים – זוג ישראלים שחיים בניו ג'רזי, ארה"ב, יצרו איתי קשר וביקשו לראות מודל של הבית לאחר ההגדלה שהם מתכננים. דבר מאוד מאתגר כשהמבנה שאתה בונה בתלת מימד נמצא בצד השני של העולם.
למי היית ממליץ להשתמש בסקצ'אפ?
כולם! החל ממי שסתם חובב ורוצה להעלות על מודל תלת מימד רעיונות שיש לו בראש. סטודנטים שרוצים לראות איך העבודות שלהם קמות לתחיה, אדריכלים ומעצבים שלא מסתפקים בלעצב/לתכנן בשרטוט דו-מימד ועוד. התוכנה נוחה ופשוטה לכולם, להבדיל מתוכנות אחרות שכדי לשלוט בהן צריך ללמוד שעות ארוכות, בסקצ'אפ יוצאים לדרך מהשעה הראשונה.
יש לך טיפים לאנשי מקצוע אחרים העוסקים בענף שרוצים לעבוד עם סקצ'אפ?
יש הרבה, הייתי אומר כאן, על רגל אחת, לקרוא לכל אובייקט בשמו ולתת תיוג, הכוונה, כאשר אתם בונים בתלת מימד מבנה מסויים. כל החלונות (שהם בגרופ כמובן) לפתוח בלשונית Tags קטגוריה חדשה (add tag) ולקרוא לה חלונות, או windows. לאחר מכן, לסמן את כל החלונות בפרויקט, ובלשונית Entity info, תסמנו את התיוג החדש. תעשו את אותו הדבר לרהיטים, קירות, דלתות, כל "משפחה" מקבלת תיוג.
מדוע זה עוזר? ברגע שאתם בונים מודל מפורט, הדבר מכביד על המערכת והמחשב/ תוכנה הופכים איטיים. אז יש לכם אפשרות ללחוץ על העין בלשונית tags והאובייקטים המסומנים תחת אותה קטגוריה ייעלמו – הדבר יגרום למחשב לעבוד מהר יותר, ואם האובייקטים הסתירו משהוא, כמו למשל – אתם תרצה לעבוד בתוך הקומה אבל הגג מפריע לכם, לחיצה על העין תעלים אותו ותוכלו להמשיך לעבוד. וגם – אפשר לנעול אובייקטים, וכך למנוע מחיקה.
לדף הפייסבוק, לחצו כאן
לחשבון האינסטגרם, לחצו כאן
ניתן ליצור קשר עם אריק דרך כתובת המייל – [email protected]
עובדים עם סקצ'אפ ורוצים להופיע באתר שלנו?
אנחנו מזמינים אתכם – בעלי חברות, אנשי מקצוע, סטודנטים ועוד, לשתף אותנו בסיפור ההצלחה שלכם עם סקצ'אפ.
שלחו לנו מייל עם ל[email protected] ונשתף גם את סיפור ההצלחה שלכם!