בקבוצת Pozas Design המתמחה בעיצוב מבני מגורים ומסחר, לא תכננו לבנות את הבניין הכי גבוה באמריקה הלטינית… אבל תוך כדי הפרויקט, ועם שינויים חכמים, נוסף הגובה שהיה דרוש כדי לעשות היסטוריה.
מגדל Torres Obispado הממוקם בעיר מונטריי שבמקסיקו נמתח לגובה של 304 מטרים – הבניין הראשון באמריקה הלטינית שמגיע לגובה זה, והבניין ה-25 בגובהו בצפון אמריקה. ה-Torres Obispado הוא הראשון מבין שני מבנים המשמשים ציון דרך שתוכננו על ידי חברת האדריכלות היוקרתית.
בכתבה הבאה, יספקו האדריכלים מקבוצת Pozas Design, המונעים על ידי יצירתיות מתמשכת, הצצה לזרימת העבודה העיצובית שלהם ויחלקו איתנו את הטכנולוגיה המשמשת ליצירה והתאמת מודל התלת מימד ששימש אותם בפרויקט זה.
החזון מאחורי פרויקט ציון דרך
בפרויקט זה, שכלל יצירה של מודל תלת מימדי לשני מגדלים – Obispado ו-Rise, הבולטים ביותר שב-Pozas Design יצרו עד היום, ביקשה הקבוצה לשלב סגנון עיצוב מקסיקני אותנטי יחד עם ערכים של שירות וחיבור אנושי. התקווה עבור הבניינים הללו היא שהם ירחיבו עוד יותר את ההכרה בארכיטקטורה מקסיקנית בעולם.
מתחילת הדרך, מגדל Obispado נועד להוות נקודת ציון. הלקוח רצה מבנה רב תכליתי המשרת את צרכי המשתמשים בו, שמשתלב בהרמוניה עם קו הרקיע של העיר וההרים הסמוכים לעיר. הצוות של Pozas Design ערך שיחות ופגישות עם בעלי עניין ומנהלי בנייה מתחילת הפרויקט, תוך שילוב חזון הלקוח עם המציאות בשטח. התהליך היה חלק, והתקדם משלב הרעיון לשרטוטי הבנייה תוך 12 חודשים בלבד.
האתגר האנכי
לאחר שהפרויקט כבר יצא לדרך, מישהו פתאום שאל, "האם זה יהיה הבניין הגבוה ביותר באמריקה הלטינית?"
הצוות הבין שחסרים למגדל שלהם רק 10 מטרים כדי לעשות היסטוריה עבור מונטריי בפרט ועבור מקסיקו כולה. במבט ראשון, תוספת של 10 מטרים לגובה הבניין אולי נשמעת כמו משימה לא מסובכת, וזה היה יכול להיות נכון, אלמלא הפרויקט היה כבר בתנועה.
שינוי של העיצוב שכבר התגבש, יחד עם חזית הבניין המתוכננת, תוך שמירה על הקו המקורי, התגלה כמשימה לא פשוטה כלל – הקונספט המקורי כבר מתמודד עם אתגרי רוח ואתגריים מבניים בשל גובהו המשמעותי – 4 קומות לפני שהגיעו לגובה של הפרויקט המקורי, עוד לפני הדיבורים על הגבהה נוספת.
עבודה זורמת ומסתגלת
בקבוצת Pozas Design תולים את הצלחתם במסירת בפרויקט בניין Obispado – מהקונספט המקורי שזכה באמון הלקוח ועד להשגת גובהו המונומנטלי – ביצירתיות הנועזת שלהם ובתוכנת עיצוב הארכיטקטורה שאפשרה להם לבטא זאת.
לקוח ותיק פנה ל-Pozas Design בבקשה לפתח עיצוב קונספטואלי ראשוני לשני מגדלים במרכז העיר מונטריי. המעצבים בילו שבוע בפיתוח מודלים מקדימים בסקצ'אפ כדי להמחיש ללקוח את הפוטנציאל שבעבודה איתם.
בסופו של דבר, והודות ליכולת העיצוב המהירה של מודלים תלת מימדיים והקשבה לצרכי הלקוח, זכתה הקבוצה בפרויקט, שאושר לאחר שינויים קלים.
לאחר שרכשו את אמון הלקוח, המשיך צוות האדריכלים בפיתוח המודל הרעיוני בסקצ'אפ. הם השתמשו בכלי CAD ובתוכנה נוספת שסייעה להם בהדמיית רוחות וניתוח של הקורות הפנימיות ועומסי החזית איתם צפוי להתמודד המגדל. לאחר מכן, התבצע ייצוא של המודל לשרטוטי בנייה דו-ממדיים. כל השינויים שהגיעו לאחר מכן בוצעו בסקצ'אפ, כולל תוספת הגובה שהפכה את Obispado למגדל הגבוה ביותר באמריקה הלטינית.
בחירת תוכנת המידול בתלת מימד הנכונה
בחירת תוכנת המידול המתאימה לפרויקט היא קריטית – בכוחה לעזור או לעכב את תהליך היצירה. תוכנות מסוימות מפיקות צורות נוקשות יותר, באופן שיקשה על הממדל להשיג את הצורה שהוא צריך. בקבוצת Pozas Design עושים שימוש בסקצ'אפ מכיוון שהיא מאפשרת להם לעבור מחשיבה ליצירה במהירות מבלי לבזבז זמן בהתעסקות ברעשי רקע או בעיכובים מיותרים שלא מקדמים את עיצוב מודל תלת המימד – אחד מהפיצ'רים הבולטים של סקצ'אפ הוא כלי ה-Live Components, המשתמש במשוואות מתמטיות המאפשרות למעצבים לדמיין אפשרויות חדשות.
אחד מהיתרונות הגדולים של כלי זה היכולת להעביר נתונים כפי שהם כענני נקודות (Point Cloud) מהאתר באמצעות כלי ה-Scan Essentials של SketchUp אל הדגם ובחזרה, מה שמאפשר לאדריכלים לדמות ולהבין עם אילו בעיות הם צפוי להתמודד הפרויקט שלהם בעולם האמיתי.
עבור Pozas Design, כל מה שחוסם את התהליך היצירתי זז הצידה מיד. הם מחפשים ללא הרף את הדרך הטובה ביותר לבנות פרויקטים, ובוחרים בתוכנת מידול תלת-ממדית שמאפשרת לדמיון שלהם להשתולל.
חדשנות עיצובית מתמשכת
בסיום הבנייה, עמד גובהו של בניין Obispado בעיר מונטריי על 304 מטר וכולל 71 מפלסים, 176 חדרי מלון, 42 משרדים ומרכז עסקים.
עם 92 קומות, הבניין השני שבנתה Pozas Design יהיה הבניין הגבוה ביותר באמריקה הלטינית. במגדל ה-Rise יהיו יותר מ-250 דירות, 50,000 עד 60,000 מ"ר של משרדים, ו-180 חדרי מלון.
הידע שנרכש בבניית מגדל Obispado יאפשר לצוות, שמונע על ידי חדשנות מתמדת, לייעל את תהליך העבודה על בניין Rise. כעת, הם מסתכלים בצורה אחרת על הדרך כיצד לפתח מודלים של SketchUp שיחברו בין תפיסה לפיתוח. בבניה של מגדל Rise, מתכננים ב-Pozas Design ליצור רכיבים (לא קבוצות) עבור עמודי החזית, כך שניתן יהיה להקל על השינויים באיטרציות (פעולות חוזרות) מאוחרות יותר. כמו כן, הדגם יופרד לבלוקים שעליהם יהיה אחראי כל אדריכל (חזית, פנים, טיוח וכו'). עם תהליך עבודה שאמור להיות זורם הרבה יותר, הצפי הוא שהתכנון של Rise יעבור חלק אפילו יותר מהמגדל הראשון. אחרי הכל, Pozas Design מתכננת את הבניין הגבוה ביותר באמריקה הלטינית (שוב) – מההתחלה.